By: lieya latif

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Friday, 28-Nov-2008 00:55 Email | Share | | Bookmark
~MOVED~

feel free to view my blog at

http://lieyalatif.blogspot.com


Thursday, 9-Oct-2008 02:19 Email | Share | | Bookmark
Hari Raye Kami

setelah bersengkang mate, menahan muntah dan pitam...akhirnye siap jugak aku edit gambar2 ni....yelaaaa weeeiii amik gambar tak hengat...banyak kedaung...bile nak pilih2 tu dah rambang mate...dah dasar pompuan, bukan setakat rambang mate time shopping...time pilih gambar pun boleh rambang....keh keh keh keh ....so kali ni lieya edit simple2 jek, main tepek2 jek ....terhasil leeee entry raye kali nie....he he he he he

raye tahun ni kan kat johor...tapi 3 hari sebelum raye balik le Melaka dulu...berbuke puase sume bagai kat sane....tolong mertua siap2 kan persiapan raye semua (kan lieya ni menantu mithali) he he he he he ....



tahun ni stok bunge api byk sikit...so dok ralit melayan mia n mija main....mija mmg suke...siap melalak takmo masuk umah....mia plak takut2...


petang selase (sehari nak raye tu) kiteorg bertolak lik ke simpang renggam...


sampai johor dalam kul 4.00ptg...kemain suke laaa mia n mija, tgk2 atuk belikan basikal
besar tu.....kat johor tak tolong ape pun, sebab sume dah settle...seb baik adik2 lieya sume boleh harap, tau anyam ketupat semua...so mak lieya relax laa sikit...........



okey, ni bab pagi raye....tgk le anak dare iiiii...........glamerrrrrrrrrrr uuuuuuuuuuu....he he he he
penat2 jek aku perangkan rambut dieorg...last2 kene pakai rambut pelesu...ni keje mak teh (adik lieya) dieorg laaa ni ...nak sangat rambut anak buah same cam rambut die ....



jom layan pikcas raye yg lain2...........






pagi raye mmg puas kami berjalan....nak tau tgk blog lieya laaa...http://lieyalatif.blogspot.com

ni plak raye ke 2.....n antara koleksi2 baju raye mia n mija.....tgk leee....lagak si mia n mija ni macam pergi beraye umah org, asal pagi2 lepas mandi pakai cantik2 mesti dok kat depan kuih raye...siap makan sume...ala2 konon die yg beraye laaaa....hampeh jek...layan kaaan jek laa karenah si mia n mija....seb baik tiap2 pagi pas makan kuih raye tak mintak duit raye...kalo tak lagi haruuuu......


posing lagi...mase ni bersiap2 nak gi raye umah sedare kat simpang renggam jugak...


nie plak, raye ke 3 lieya plan ngan kawan se UiTM dulu...zana n idah....jumpe2 n borak2...yela
kami ni setahun sekali baru berjumpe....he he he he he...pastu lieya ke umah sedare kat kota masai ...n gi cari big apple...yele kalo kat kl..sure beratur panjang...kat plentong sini...tak de beratur2 pun...cepat jek beli.....pastu beraye lagi ke umah officemate kat kulai




raye ke 4 plak....bakal besan abah datang...tunang adik lieya datang beraye.....sambil tu sambut sekali besdei dieorg yg same2 jatuh bulan 10....selitkan sekali si damia, sebab damia kan lahir 1 syawal kalo ikut bulan islam....


raye ke 4 jugak lieya terima kedatangan kak mimi, kak iena dan zana...........sesi terjah menerjah plak.....mak lieya masak nasi ayam ngan nasi dagang.....pastu kami ramai2 ke umah zana plak....sedap sup tepung hang zana, cek pun dah jatuh kasih ngan makanan tu



raye k 4 tu jugak lieya berangkat balik ke Melaka balik................sampai sane sume akak2 n abang2 ipar dah balik...takpelaaa..sesi terjah dieorg plak bile balik putrayaja nanti........tgk le gelagat si mia ni...tak padan ngan kaki katik...ade hati nak kayuh basikal atuk die nie...he he he he


raye ke 5 gi muar....berjalan umah sepupu husben lieya......ni lagi satu gelagat si mia n mija, kalo dah jumpe tangga mmg melekat jek kat situ...lantakle, yg penting senyap...senang ati mak ko nak isi perut jap....he he he....sampai umah nak dekat kul 6ptg...mmg berjalan sakan raye ke 5 tu....


raye ke 6....gi beraye lagi umah kawan2 hubby kat area Melaka...masing2 baru pas bersalin.....lepas tu sempat jugak kami pergi naik melaka cruise nie..... suke betul mia, siap tak mo balik....



lastly....nak citer....hasil dari coti raye lame2 ni....budak 2 org ni mmg berkepit jek ngan atuknye...sikit2 nak dukung.....ari rabu anta dieorg ke taska, si mia melepek tepi pintu, si mija plak meraung tak mo masuk .....keh keh keh keh .... yelaa dah sedap cuti berkepit jek ....tapi nasib baik tak lama buat peel...cikgu dieorg ckp...tengahari dah okey...dah boleh terima kenyataan!! hehe he he...


itu ajelaa kisah kami berhari raye......meriah tapi dalam kesederhanaan.......alhamdulillah, collection duit raye mia n mija pun meriah tahun ni...dah selamat pun masuk ASB Didik....sesi mengumpul duit raye kat sini plak ...........auntie n uncle kat luar sane tu jgn buat2 lupe bagi duit raye tau!!!! hik hik hik


Monday, 22-Sep-2008 23:55 Email | Share | | Bookmark
Selamat Hari Raya Dari Lieya & Co.

assalamualaikum semua............ermmm camne nak ckp yeak....ngeh ngeh ngeh (malu2 sambil tunduk2 muke n kebil2 bulu mate).....lieya tak jadi le nak stop FP...tak muleh arrrr....rindu nak edit gambar....ketagih jek...baru seminggu off FP dah cam org meroyan dah...he he he he so secara ikhlas lagi rendah diri lieya nak tarik balik notis pengunduran sebelum nie....cewah!!....blog tetap lieya blogging n FP tetap lieya mengFP....buleh?.....he he he lagipun mia n mija pun rindu nak beraksi kat Fp nie.....

okeylaaaa.....jom le kite tgk aksi dah pesanan mia n mija kepada semua sempena ari raye ni.....





sempena minggu terakhir kite berpuase, lieya & co. nak ucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI buat semua kawan2..... salah dan silap sepanjang kite berkawan di sini harap dimaafi.... jemputlaa datang kerumah lieya ..... YAHUUU!!!! dah nak raye dah...takde hati dah nak keje ni....insyaallah jumaat malam lieya bertolak balik ke melaka ...selasa pagi bertolak ke johor...tahun ni turn raye kat johor...YAHUUUU!!! lagi sekali....keh keh keh ....kepade semua hati2 di jalan raye....dan selamat hari raya............





***psst.....sebenarnye bukan senang nak buat shoot utk raye nie.....ekceli mase ni baru balik dari shopping baju raye mia n mija, tapi skrang baju kurung raye ni dah selamat pos ke johor tuk nenek dieorg alter, kan besar baju tu kan......

peel si mia plak....suke dpt pakai baju kurung....siap melalak tanak bukak...........tak boleh laa sayang oiii, tu baju raye ....pakai pagi raye kang laaaa...agaknye die suke kot tgk manik2 byk kat baju tu.....


si mija plak lagi le aku geram......cube tgk ni......mmg aku hangen satu badan he he he he



Wednesday, 17-Sep-2008 05:33 Email | Share | | Bookmark
STOP DULU.......

hai momies semua.................lieya ade pengumuman nak buat....... FP ini akan ditamatkan pengeditannye setiap minggu kerane lieya dah berpindah ke 'rumah' baru.....harap2 sudi2 le jenguk


--------> http://lieyalatif.blogspot.com


kite still boleh keep in touch....just leave komen kat blog lieya...bile masuk blog lieya...utk satu2 entry tu klik kat celoteh sahabat....n tinggalkan komen dan letak link anda kat area name/url tu.... lieya tak privatekan blog lieya so anyone boleh jenguk ..... nanti lieya plak buat kunjungan balas.....bukannye ape, payah le FP ni, dtg time lembab die...susah gile nak update or leave komen.....bile buat blog ni, cam senang plak....harap2 persahabatan kite terus terjalin yeak....sudi2 le jenguk yeak....lagi pun blog ni security die okey sikit...............walau ape pun....kite tetap boleh keep in touch!!!!!!!!

SALAM LEBARAN DARI LIEYA SEKELUARGA.................


Monday, 8-Sep-2008 06:51 Email | Share | | Bookmark
~salam ramadhan~

umang aiii!!!...nak masuk 2 minggu fp ni bersarang lelabah...he he he he bukannye ape mood malas datang....nak kate sebab penat puase pun tidak...(almaklumle, tengah 'coti' sempat first puase jek) he he he yang sebenarnye sebab takde story yg best nak cite....tapi minggu ni gigihkan juga hapdet......jom laa layan je laa citer lieya minggu ni....

suke tul layan mija kalo depan kamera skrang, pandai jek kalo lieya suruh buat ape2 posing
he he he he hehe










dan pikca menyelit terselit ... si kepochi yang tak puase tapi menyibuk di kala
berbuke kih kih kih



psttt.....lieya dah ade blog sendiri tau.....jom le jenguk sape yg sudi...
http://lieyalatif.blogspot.com


[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net